Okulumuzun Tarihçesi

Aksaray Özel Eğitim İlkokulu ve Aksaray Özel Eğitim Ortaokulu Müdürlüğü 1999-2000 eğitim öğretim yılında açılmış ancak; yeterli donanım olmadığından eğitim öğretime 10.04.2000 tarihinde başlamıştır. Okulumuz bünyesindeki anasınıfı Eylül 2016´da Aksaray TFF Özel Eğitim Anaokulu´nun açılmasıyla kapatılmıştır. Okulumuz lise kademesi, Eylül 2018´de Hacı ömer Usluer Özel Eğitim Meslek Okulu´nun açılmasıyla taşınmıştır. İlkokul ve Ortaokul kademesi aynı binayı kullanmaktadır.


Okulumuz Eğitilebilir Zeka seviyesine sahip ( Hafif zihinsel yetersizliği olan) zorunlu ilköğretim çağındaki öğrencilere eğitim vermektedir. Öğrenciler Aksaray Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından tanılanmakta ve okulumuza yönlendirilmekte olup, İl Özel Eğitim Hizmetlerince yerleştirme yapılmaktadır.

 

Öğrenci, eğitim ve öğretimle ilgili iş ve işlemlerimizde temel olarak Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği uygulanmaktadır.

 

Okulumuzda öğrencilerin ilerdeki yaşantılarını kolaylaştıracak özbakım becerilerinin yanında davranış problemlerini giderici eğitim ve düzeylerine göre akademik bilgiler kazandırılmaktadır.

 

Okulumuzun eğitim öğretim süresi İlkokulda 4, Ortaokulda 4 yıldır.

 

Eğitim-öğretimleri hazırlanan Bireysel Eğitim Programlarına göre yürütülmektedir. Bireysel Eğitim Programları okulumuzda oluşturulan Bireysel Eğitin Planı Geliştirme Birimince yürütülür.

 

Norm kadro yönetmeliğine göre ilkokul ve ortaokulda her sınıfta iki öğretmenin derse girmesi esastır.

 

Öğrenciler için BEP (Bireysel Eğitim Planı) hazırlanır. Sınıf mevcudu en fazla 10 kişiliktir. Bir ders saati 40 dakikadır. Öğrencilerimiz 09:00-15:00 arası ilkokulda haftada 30 saat, ortaokullar haftada 35 saat ders görmektedir.

 

1-8. Sınıflarda dersler zihinsel engelliler branşındaki sınıf öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. 4-8. Sınıflarda branş dersleri, branş öğretmeni tarafından okutulmaktadır. Alan öğretmenleri tarafından okutulan derslere sınıf öğretmeni de katılır.

 

Öğrencilerimizin okula ulaşımı Başbakanlık'ın Zihinsel Engellilerin Ücretsiz Taşınması Projesi kapsamında her yıl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan ihale ile belirlenen Okul Servis Araçları ile sağlanmaktadır.

 

Öğrencilerimize öğle yemeği Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen ödenekle karşılanmaktadır.

 

Okulun donatım malzemeleri Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karşılanmaktadır.

 

Velilerimize her ay, sene başında kendi isteklerince ve ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen konularda Aile Eğitimi Seminerleri verilmektedir. Yıl içerisinde belirlenen ailelerimize bir plan dahilinde aile ziyaretleride yapmaktayız.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi